Wandeling in Zweifall

Even weg voor een wandeling en overnachting in de natuur voor het weekend.

Op amper anderhalf uur rijden zijn we in nordrhein-westfälischen, Duitsland. Zo dichtbij, en nooit geweest, was het nu eens tijd om deze streek te gaan verkennen. Op zoek naar een wandelroute en plaats om te overnachten kwamen we op Zweifall. Een dorpje aan de rand van het Laubwald.

phoca thumb l2 DSC 000003

We vonden een wandelroute die biberroute genaamd was. Biber is het duits voor bever, en de track had zijn naam niet gestolen.

Op de tweede helft van de track zagen we de ene burcht na de andere. Bevers hebben we niet gezien, maar meer dan voldoende andere dieren te spotten in de bossen.

phoca thumb l2 DSC 000018

Alle wegen in het woud zijn verboden voor gemotoriseerde voertuigen. Dit was pech voor ons om een slaapplaats in het woud te vinden, maar het grote voordeel was dat je in het woud enkel het geluid van de natuur had.

phoca thumb l2 DSC 000004

In de buurt, nabij het dorpje Schevenhütte is er een dam. Deze dient om Aken en omgeving van drinkwater te voorzien.

We reden naar de dam om na te gaan of we daar een slaapplaats konden vinden. Bij de dam is een grote parkeerplaats, omgeven door bomen, ideaal. Maar eerst, iets zoeken om te eten. In het centrum van Schevenhütte vonden we een hotel/restaurant waar het eten lekker en in grote hoeveelheid geserveerd werd.

phoca thumb l2 DSC 000068

De volgende ochtend, na ontbijt in Olli, maakten we nog een kleine wandeling richting dam. Om het weekend rustig te eindigen reden we via de kortste weg naar huis, zonder snelwegen.
We zijn blij dat we deze omgeving verkend hebben, en gaan zeker nog terug.

Link to album
Some random photo's:

Total distance: 9.73 km
Max elevation: 453 m
Min elevation: 317 m
Total climbing: 535 m
Total descent: -537 m
Average speed: 3.71 km/h
Total time: 03:19:45
Download file: biberroute_500.gpx