Portugal – Spain 2016 – Day 17

Dag 17 van onze 2016 vakantie. /

Day 17 of our 2016 holiday.

Het was een korte nacht en weinig geslapen. De slaapplaats lag op een top te midden van een vallei. Elk geluid van de omgeving was hier goed te horen.

Zoals afgesproken, snel inpakken, en naar beneden. De rit naar boven had ik vergeten te filmen, dan maar het afdalen filmen. We hebben er 15 minuten over gedaan.

Na het ontbijt de bestemming voor vandaag eens vastleggen. We beslisten om een dagje of 2 door te brengen aan een meer en nog wat te luieren.

Op de kaart een bereikbaar meer gevonden, in de Spaanse Pyreneeën, route uitgestippeld en wij weg.

Op een 2km van het meer begon de kiezel weg richting meer. Tot 100m verder. Een bord met daar onder “Enkel geautoriseerde voertuigen”

Toch wat verder gereden, tot we een politiewagen zien staan. We beslisten dan maar om terug te keren.

Zoekend naar een alternatief, zien we de politiewagen de grindbaan uitkomen. Ik maak met mijn arm aanstalten dat ik hen wil laten stoppen, maar krijg een vriendelijke zwaai terug, en weg zijn ze.

Nog even twijfelend of we nu zouden doorrijden of niet, reden we wat later toch naar een ander meer. Dit lag wel al in Frankrijk.

Aangekomen aan het meer van Bious-Artigues krijgen we weer een verrassing: We kunnen niet tot aan het meer rijden wegens werken.

Goed, dan parkeren we ons wel op de ruime parking, en gaan we er een wandeling van maken.

En we zijn niet de enige die dit denkt. Het meer ligt aan een GR route, en deze is merkelijk populair.

Na een korte, maar stevige klim komen we boven, om met verstomming naar een leeg meer te staren. Er zijn onderhoudswerken aan de dam, en het meer is leeg gelaten. Het is eens iets anders zo een leeg meer.

Verder wandelend komen we paarden tegen die er vrij rondlopen, en wat later gaan we samen met een kudde schapen terug naar beneden.

Tijd voor een welverdiende apero en lekkere maaltijd.

 

 

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 105.94 km
Max elevation: 1772 m
Min elevation: 719 m
Total climbing: 2378 m
Total descent: -1936 m
Average speed: 58.63 km/h
Total time: 05:26:17
Download file: Portugal2016_Day17.gpx

 

 

Link to album
Some random photo's: