Portugal – Spain 2016 – Day 16

Dag 16 van onze 2016 vakantie. /

Day 16 of our 2016 holiday.

Genoten van een rustige nacht en relax ontbijt zetten we aan om de geplande route tot begin Pyreneeën af te leggen.

Al gauw komen we een constante tegen bij het reizen in Spanje:  Het rijden in of langs een militair domein. Deze keer echter geen problemen, en spijtig genoeg geen actie. Het domein is een schietterrein voor de luchtmacht, en had mooie actie gegeven indien er een oefening was.

Voor we het goed en wel beseffen zijn de Bardenas reeds uit. Dit was kleiner dan gedacht.

Maar niet getreurd, wat later komen we in de kanonnen van de Guara. ‘t Is te zeggen : Sierra y los Cañones de Guara. De bergen en valleien van de Guara.

De track leid ons langs smalle bergwegen afwisselend op rotsen en keien. De berglandschappen zijn ruw en kleurrijk, en in de verte kan je Pyreneeën reeds zien.

We eindigen in een klein dorpje, Nocito en iets verder buiten het dorp vinden we een prima plaats om te eten en slapen. Verder rijden mogen we ook niet, dat word ons duidelijk gemaakt door een groot verkeersbord.

De avond begint te vallen als we plots een raar dieren geluid horen dat komt van het wandelpad dat uitgeeft op onze plaats. Gewapend met machete en stok ga ik toch even kijken, om wat later in de lach te schieten. Er staan een paar paarden in een weide, net buiten ons zicht. Oef.

Niet veel later, net voor we dachten te gaan slapen, begint er niet ver van ons een diesel generator te draaien. Deze staat in een huisje, vlakbij de rivier. Daar we vermoeden dat die wel een heel lang zou blijven draaien, zit er niets anders op dan toch eens te voet te gaan kijken wat er voorbij dat verkeersbord juist is. Volgens de kaart is er op 2,5km een gebouw.

Eerder op de avond was er wel al een BMW X3 de weg ingereden om wat later terug te keren.

Een km verder besluiten we om terug te keren en met Olli te gaan kijken. Is het zo dat we aan het vakantie woning uitkomen, dan keren we wel terug. Allesinds het proberen waard, anders is slapen toch een no-go.

Hoe langer we de weg volgen, hoe slechter dat die weg ook word. Totaal geen weg om met een X3 te rijden, maar het verklaart wel waarom hij stukken van zijn bumper miste en het reservewiel hing te bengelen onderaan.

Het is ondertussen al goed donker geworden, en we zijn enorm blij dat we onze verstralers hebben.

Na nog een paar steile hellingen en op exact 2,5km stopt de weg. Er is geen gebouw te zien, maar een klein, gelukkig vlak, open plaatsje. Net groot genoeg om Olli te kunnen draaien.

We blijven hier slapen, maar beslisten om vroeg in de ochtend opnieuw naar beneden te rijden, en op onze eerste plaats te gaan ontbijten.

 

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 232.61 km
Max elevation: 1247 m
Min elevation: 245 m
Total climbing: 3824 m
Total descent: -3152 m
Average speed: 56.33 km/h
Total time: 05:22:40
Download file: Portugal2016_Day16.gpx

 

Link to album
Some random photo's: