Portugal – Spain 2016 – Day 18

Dag 18 van onze 2016 vakantie. /

Day 18 of our 2016 holiday.

Tegen de ochtend, half wakker aan het worden, horen we plots prrrrrrrrrr. Dat klonk als een paard, maar dan heel dichtbij.

We gaan kijken, en ja hoor. Die kudde paarden die we de dag ervoor boven tegengekomen waren, staan nu rond ons te grazen.

Dit word ontbijten tussen de paarden. Schrik hebben ze niet, en zijn duidelijk mensen en auto’s gewoon. Zij meer ons, dan wij hen op een parking.

Ingepakt na deze geanimeerde ochtend vertrekken we om de Pyreneeën verder westwaarts te verkennen. De avond ervoor had ik nog een paar random waypoints aangeduid die langs de toppen van de Pyreneeën passeren en de garmin een off-road route laten berekenen.

Het eerste wegje waar we in rijden loop al snel dood wegens begroeiing. Daar we in de bergen zitten, en ik niet echt gekeken heb naar de hoogte verschillen op korte afstand besluiten we om voor het zekere te gaan, en via tomtom de route langs de waypoints te berekenen via kortste route.

Het valt ons meteen op dat deze kant van de Pyreneeën een pak groener zijn dan die in het oosten. De rit is zeer aangenaam, en de uitzichten prachtig.

Het weer begint echter te veranderen, en meer en meer wolken komen opzetten. Voor we het weten zitten we in een fel onweer. Wind, regen en hagel. Het was er allemaal. Om het veilig te houden, houden we even halt te Iraty, en zoeken op het internet naar een hotel in de buurt daar ze nog meer regen en onweer voorspellen tijdens de komende uren.

We zetten onze weg verder, en het fris gewassen landschap is zo mogelijk nog mooier geworden. Hier komen we nog eens terug.

De bergen afgedaald vinden we in een klein dorpje een hotel. Zij hebben nog 1 kamer vrij, en gaan hier overnachten.

   

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 154.4 km
Max elevation: 1506 m
Min elevation: 240 m
Total climbing: 4018 m
Total descent: -5096 m
Average speed: 37.37 km/h
Total time: 10:41:10
Download file: Portugal2016_Day18.gpx

 

Link to album
Some random photo's: