Portugal – Spain 2016 – Day 05

Dag 5 van onze 2016 vakantie

Day 5 of our 2016 holiday

De route voor vandaag brengt ons weer in de bergen. Voor ons vertrek was langs de track code rood ivm brandgevaar. Voor het vertrek nog eens nagevraagd op de camping, maar dat gevaar was nu geweken.

Blij dat we het massatoerisme achter ons gelaten hadden, konden we genieten van de prachtige uitzichten.

De route brengt ons op een weg die afgesloten is met een ketting. Naast de weg hangt een bord met uitleg. In het Portugees natuurlijk. We kunnen er op uitmaken dat bij verschillende brandgevaar fases, bepaalde type voertuigen niet toegelaten zijn. Daar er ons gezegd was dat alle gevaar geweken was, toch na wat twijfel de ketting open gedaan, en door gereden.

Wat verder komt er een voertuig van de boswachters in de tegengestelde richting naar ons toe, en stopt voor ons. Lap, we gaan het rap weten.

Met het beperkte Engels en ons heel beperkt Portugees kon de man ons toch duidelijk maken dat we zeker de rivier niet mochten oversteken en moesten voorzichtig zijn, want de weg lag er niet stabiel bij beneden. We mochten dus wel door. Oef.

Verder naar beneden merkten we op de stafkaart dat we inderdaad al in het water het rijden zouden zijn tijdens de winter/lente en we moesten nog zakken.

Al bij al viel de weg beneden wel mee op een paar groeven en rotsblokken na. Eentje lag wat te veel in de weg, en deze ging ik eens opzij rollen. Die rotsblok dacht er anders over en rolde over mijn dikke teen. Pas dan voelde ik hoe zwaar dat blok was, en dat ging ik nog de komende uren voelen. Zelfs dagen. Gelukkig hinderde het mij niet te veel tijdens het schakelen.

Af en toe weken we wat af van de track als we ergens een bordje stond richting bezienswaardigheid of uitkijkpunt. Op een van deze staat aan de top een voertuig. Yup een defender. Een van de weinige die we tegengekomen zijn. Een vriendelijk Frans gepensioneerd koppel die reizen, reizen, en dan terug reizen met hun defender. De man had ook zijn opbouw van de 130 helemaal zelf gemaakt.

Het werd ondertussen tijd om plaats te vinden om te eten en te slapen. In de omgeving waar we dan zaten was dit niet evident. Amper een plat stuk te vinden. We komen aan op een plaats waar een paar huizen staan, waarvan een pas gerenoveerd, maar nog onbewoond. Aan de overkant een mooi plat stuk. We stappen uit, maar horen in de nabijheid honden blaffen, en na wat grond inspectie zien we ook dat deze honden hier regelmatig komen. Dat leek ons dus een slecht idee om hier te blijven staan. Verder rijden bracht ons in een dropje, dus terug rijden naar een van de plaatjes die min of meer in aanmerking kwamen was de opdracht. Uiteindelijk stonden we mooi, met zicht op de kust in de verte.

 Naar Dag 6

 

 

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 113.55 km
Max elevation: 488 m
Min elevation: -2 m
Total climbing: 2779 m
Total descent: -2480 m
Average speed: 42.69 km/h
Total time: 06:28:25
Download file: Portugal2016_Day05.gpx

 

 

 

Link to album
Some random photo's: