Portugal – Spain 2016 – Day 13

Dag 13 van onze 2016 vakantie /

Day 13 of our 2016 holiday

Vandaag geen kilometers bollen, maar een stadsbezoek: Porto.

GPS ingesteld naar een open parkeerplaats, aangekomen leek dit pal in het centrum te zijn. Gelukkig 1 plaats vrij. Uitgestapt merken we dat we zo goed als voor de deur van Sandeman staan. Super!

We beslissen om een bezoek te brengen aan de kelders van Sandeman, en ook hier hebben we geluk. Franstalige rondleiding binnen een kwartiertje.

De Sandeman figuur komt ons ophalen, en wat blijkt, Sandeman is geen man, maar een vrouw 🙂

Genoten van de uitleg, het proeven en het kopen, is het tijd om iets te zoeken om een kleinigheid te gaan eten. We gaan hiervoor aan de andere kant van de rivier (Rio Douro) via het onderste gedeelte van de ponte Luis 1. Daar zien we een van de lokale jongeren op de reling van de brug wat heen en weer stappen om aandacht te trekken en de toeristen te laten stil staan.
Terwijl hij dit doet, gaan zijn kompanen rond bij de toeristen met de pet. Als ze genoeg verzameld hebben springt hij van de brug in de rivier en zwemt aan de kant.

Aan de andere kant van de brug hetzelfde tafereel, maar deze jongens zijn een pak jonger.

Na het eten gingen we verder de stad ontdekken. Een paar must-see’s en jacht op een oude tram maakte dat het een stevig stadswandeling werd.

Terug over de rivier via de ponte Luis 1, maar nu via de hoogste overspanning. Hier krijg je een geweldig overzicht van de stad. Wel uitkijken dat de pet niet wegwaait en voor de metrostellen die af en aan rijden. Voor mensen met hoogtevrees is het een uitdaging om langs de reling te stappen.

Nog een restaurantje doen, en dan terug naar de camping.

Het op voorhand geplande deel van deze vakantie was achter de rug. Nu was het verder reizen op basis van beslissingen op het moment zelf. In grote lijn was het wel richting noorden rijden om tijdig thuis te geraken.

De keuze voor de volgende ochtend was verder de kust afrijden via Santiago de Compostella en Bilbao of richting Bardenas te rijden en vandaar de Pyreneeën in te rijden via een paar tracks die we via een 4×4 collega hadden gekregen.

De keuze viel op dit laatste. Laptop uitgehaald, van de de verschillende tracks 1 route gemaakt en dan de slaapzak in.

Naar dag 14

 

 

Sorry not yet. Soon….

 

 

Naar dag 14

Link to album
Some random photo's: