Portugal – Spain 2016 – Day 12

Dag 12 van onze 2016 vakantie

Day 12 of our 2016 holiday

Nog voor zonsopgang opgestaan om toch niet te veel op te vallen, en beslist om onderweg ergens te ontbijten. Amper een paar km gereden en we vonden al een snackbar waar je kon ontbijten. De koeken smaakten ons heerlijk.

Doel voor vandaag: Een camping nabij Porto bereiken.

Eerst nog zo goed mogelijk geprobeerd om de kust af te rijden via off-road wegen, maar het werd moeilijker en moeilijker om een weg te vinden zonder te veel tijd te gaan verliezen.

De co-pilote raadpleegde ondertussen haar reisgids en zo maakten we 2 stops die de moeite waard waren.

De eerste was Obidos. Een volledig ommuurd stadje waar met het lievelings drankje van de Portugezen maakt. Neen, niet porto, maar ginja. Een likeur op basis van zure kersen. Je kan de omwalling volledig rond wandelen boven op de muur en geeft je prachtige uitzichten, maar het is niet voor mensen met hoogtevrees. De kan van de stad heeft geen afsluiting en het pad is amper een meter breed.

Genoten van het lokaal gebakken broodje en een ginja trokken we verder richting Porto.

Volgende halte was Aveiro. Volgens de reisgids een must om eens te stoppen, omwille van oa de boten die lijken op de gondels van Venetië. Buiten dat, vonden we zelf er niet echt iets speciaals, en een must om te zien zouden we nu niet direct zeggen.

Tegen de avond bereikten we dan de meest aangeradde camping bij Porto. Het was niet druk, en plaats met hopen om een ideaal rustig plaatsje te zoeken. Tijd voor spaghetti!

 

Naar dag 13

Total distance: 296.06 km
Max elevation: 199 m
Min elevation: -3 m
Total climbing: 4133 m
Total descent: -4195 m
Average speed: 94.00 km/h
Total time: 10:39:29
Download file: Portugal2016_Day12.gpx

 

Link to album
Some random photo's: