Portugal – Spain 2016 – Day 11

Dag 11 van onze 2016 vakantie

Day 11 of our 2016 holiday

We zitten zo goed als op het einde van de geplande track, en dus bijna in Lissabon. Daar de enige camping bij Lissabon op 5km van het centrum zit, proberen we eerst om eventueel een hotel met parking te vinden in het centrum. Opzich geen probleem, ware het niet dat onze Olli met zijn 2m20 nergens in de hotel parkings raakte.

Dan maar opweg naar de camping. Toch even de snelweg moeten nemen, want we zaten toch nog wat verder dan gedacht. We vermoeden dat het toen de warmste dagen geweest moeten zijn. Het was aangenamer om met het raam gesloten te rijden (Olli heeft geen airco). Bij het openen van het raam leek het of je naast een oven stond.

Aangekomen op de camping en navraag gedaan, bleek de busrit tot een centrum 45min tot een uur te duren. En dan zouden we nog een metro moeten nemen.

Dit zagen we niet zitten, en dan hebben we Lissabon maar gelaten voor wat het was, en staat het nu op de planning van de city-trips to-do.

Het was al namiddag en vanaf nu was de reis te plannen van uur tot uur. Eerste doel, plaats om te eten vinden, tweede slaapplaats vinden.

Even zoeken op de kaart en we kwamen uit op Ericeira. Een aangenaam vissersdorpje waar, als je optijd bent, ze de vissersboten elke avond op het droge trekken. Verder gezellige straatjes met restaurants waar je de vers gevangen vis kan gaan eten. Voor de vleeseters, geen nood, je kan er vlees vinden.

Een aangename slaapplaats vinden viel hier wat tegen. Wat noordwaarts gereden op zoek naar een plaats om te slapen, maar dat viel tegen. Veel gebouwen, en smalle strook tussen kust en die gebouwen.

Uiteindelijk hebben we toch een plaatsje gevonden dat min of meer doenbaar was.

 Naar dag 11

 

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 246.95 km
Max elevation: 308 m
Min elevation: 4 m
Total climbing: 3139 m
Total descent: -3136 m
Average speed: 92.33 km/h
Total time: 11:07:10
Download file: Portugal2016_Day11.gpx

 

 

Link to album
Some random photo's: