Portugal – Spain 2016 – Day 10

Dag 10 van onze 2016 vakantie

Day 10 of our 2016 holiday

Zon is op, wij ook. Tijd om onze Olli douche eens te testen. Het is niet zoals thuis, maar we kunnen ons perfect wassen.

Klaar om de kaart te bekijken en een nieuwe route te zoeken voor de verdwenen weg. Gelukkig is het niet veel omrijden. Even terug de plas door, en in het volgende drop komen we terug op de geplande route.

Buiten een prachtige weg langs de kust en een geocache aan een vuurtoren lijkt er niet veel te gebeuren vandaag. We merken wel dat we meer en meer in zandgrond rijden, en dat gaan we snel ondervinden.

Plots word het zand losser en losser en voor we het goed door hebben is het “pedal to the metal” om niet stil te val en vast te komen zitten in het zand.

Niet dat de bestuurder het erg vond. Het was wel eens fun, maar het had een pak rustiger gekund indien we de banden hadden afgelaten tot 1bar bv.

Kort na de middag komen we opnieuw uit aan een strand. Deze keer eentje met een grote parking aan, en met redders op het strand.

We beslissen om er van te profiteren nu het nog kan, en gaan de namiddag nog wat luieren en ons proberen recht te houden in de hevige golven. Dat laatste is totaal niet gelukt. Even met de voetjes in het water, resulteerde niet veel later met kopje onder en een paar meters mee gesleurd worden. Gelukkig was het vloed.

Met nog zand tot in onze oren, beslissen we om stilaan een slaapplaats te gaan zoeken. We vervolgen de track en komen in een reuze zandbak uit. Een paar tracks leiden naar nog een ander strandje al waar we een personenwagen in een van die wegjes zien staan. Bodem op de grond.

Het moment dat we dichter bij de anders wagens komen die het wel gehaald hebben komt er iemand met de armen zwaaiend op ons afgelopen. We stoppen, en de man vraagt of we willen helpen. Hij zat sinds deze ochtend vast in het zand. Goed als we zijn, hebben we hem geholpen. We hebben de winch gebruikt, daar we niet meteen aan onze D-ringen konden. Check voor als we thuis zijn: Betere plaats vinden voor de D-ringen (Done ondertussen). Onze tweede goede daad was een feit.

We konden verder met een eet- en slaapplaats te zoeken.

Op de kaart zag ik 2 tracks die weer elk naar een strand gingen. De eerste was een no-go, dat was een duin op rijden, scherp naar rechts en terug klimmen, om dan meters te dalen. De tweede leek makkelijker tot het zand losser en losser werd. Daar het avond was en we niet de rest van de avond wilden bezig zijn met terug los te raken, zijn we maar achteruit gereden en op een open plaats gaan staan om te eten en slapen.

Naar Dag 11 

 

Sorry not yet. Soon….

 

Total distance: 55.76 km
Max elevation: 87 m
Min elevation: 7 m
Total climbing: 621 m
Total descent: -630 m
Average speed: 36.25 km/h
Total time: 08:30:48
Download file: Portugal2016_Day10.gpx

 

 

Link to album
Some random photo's: